PRENOSE SVJETSKI MEDIJI

Rusija oslobodila 10 ratnih zarobljenika. MEĐU NJIMA I HRVAT KOJEMU JE PRIJETILA SMRTNA KAZNA. ZNA SE TKO JE ZASLUŽAN ZA NJIHOVO OSLOBAĐANJE

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto: Hina)

Ilustracija (foto: Hina)


Rusija je oslobodila 10 ratnih zarobljenika zarobljenih u Ukrajini, uključujući i jednog hrvatskog državljanina, objavio je neimenovani saudijski dužnosnik, a prenosi Guardian. Među oslobođenim zatvorenicima je Vjekoslav Prebeg kojemu je u Donjecku prijetila smrtna kazna, prenosi Jutarnji list

- Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obaviještava kako je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u travnju, danas oslobođen te će sutra biti u Hrvatskoj. Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa Službom vanjskih poslova, od prvog dana predano je radila i surađivala s ukrajinskim tijelima na oslobađanju Prebega, a to je bila i tema razgovora predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom, pri njegovom posjetu Ukrajini u svibnju.

- Ovim putem zahvaljujemo i Saudijskoj Arabiji i prijestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu na zalaganju, kao i ukrajinskoj strani na suradnji i svesrdnoj pomoći u rješavanju ovog slučaja, poručili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Među oslobođenim zatvorenicima su i američki, britanski, švedski i marokanski državljani, rekao je dužnosnik za Reuters.

Oslobađanje je, otkrio je, uslijedilo nakon posredovanja saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana dodajući da je zrakoplov sa zatvorenicima sletio u Rijad otkud će se oni vratiti u svoje matične zemlje.

Kako pišu saudijski mediji, ova desetorka zarobljena je u separatističkim regijama u Ukrajini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini