BERLIN

Racija protiv islamističke mreže u Njemačkoj

| Autor: Hina
EPA

EPA


Diljem Njemačke policija je u srijedu izvršila pretrese u preko 90 objekata povezanih s islamističkom mrežom za koju se sumnja da je u izravnoj vezi s ekstremističkom scenom te da, među ostalim, financijski pomaže palestinsku skupinu Hamas, koja je na vlasti u Pojasu Gaze, no SAD, Izrael i EU smatraju je terorističkom organizacijom. 

„Postoji sumnja da ova mreža financijski i logistički pomaže terorističku organizaciju Hamas“, stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova 
Policijska akcija usredotočena je prije svega na organizacije WWR Help i Ansaar International koje su prijavljene kao humanitarne organizacije i za koje se sumnja da stoje na vrhu islamističke mreže koja pomaže Hamas. 
Akcija je počela rano ujutro u šesnaest njemačkih saveznih pokrajina, s težištem na Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, gdje se nalazi sjedište Ansaar Internationala. 
Ministarstvo unutarnjih poslova smatra kako postoji „osnovana sumnja“ da islamistička mreža djeluje u smjeru širenja nacionalne i vjerske mržnje.
Ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer je priopćio kako organizacijama koje djeluju u tom smjeru „nema mjesta“ u Njemačkoj. 
„Tko pod plaštom humanitarne pomoći pomaže Hamas ne poštuje temeljne vrijednosti njemačkog Ustava“, stoji u Seehoferovom priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum