NAJNOVIJEVIŠE OZLIJEĐENIH

Preostali aktivni požar u središnjem Portugalu pokušavaju ugasiti 800 vatrogasaca

| Autor: Hina
(EPA)

Više od 800 vatrogasaca bore se u nedjelju protiv požara koji se proširio iz središnjeg Portugala nakon što su uspjeli staviti pod kontrolu druga dva požara zbog kojih je djelomično evakuirano selo, navode dužnosnici i dodaju da je ozlijeđeno 20 osoba, od kojih je jedna u ozbiljnom stanju. 

Policija je pokrenula istragu, rekao je novinarima ministar unutarnjih poslova Eduardo Cabrita. Rekao je da je lokalnim vlastima neobično što je do svih požara došlo između 15:30 i 16:30 u subotu oko istog područja. 

Snažni vjetrovi otežavaju vatrogascima gašenje preostalog aktivnog požara iako uspješno kontroliraju 60 posto vatre koja je počela gorjeti u subotu poslijepodne u okrugu Castelo Branco, 225 kilometara sjeveroistočno od Lisabona te se proširila na okrug Santarem. 

"Spremni smo za težak dan", rekao je novinarima Belo Costa iz civilne zaštite. Nijedna kuća trenutno nije ugrožena, dodao je.

Na terenu su 14 zrakoplova, 251 vatrogasno vozilo te 20 vojnika i četiri buldožera. 

Dvanaest civila i osam vatrogasaca ozlijeđeno je u požarima, rekao je Cabrita. Jedna osoba je u ozbiljnom stanju i zadržana je u bolnici s opeklinama prvog i drugog stupnja.

Gradonačelnik Vile de Rei, Ricardo Aires, pogođene požarom, rekao je portugalskom javnom servisu RTP da nedostaje vatrogasaca i resursa. 

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa naveo je u priopćenju kako pozorno prati situaciju i izrazio solidarnost.

U lipnju 2017. u razornom požaru u središtu Pedrogao Grandea poginule su 64 osobe, a više od 250 ih je bilo ozlijeđeno. Požar je bio najgora katastrofa u modernoj povijesti Portugala.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam