MOSKA

Povjerenje Rusa u Putina najniže u 13 godina

EPA

EPA


Povjerenje javnosti u ruskog predsjednika Vladimira Putina palo je na najnižu razinu u 13 godina, pokazala je anketa ruske državne agencije. 

Anketa koju je proveo ruski Centar za istraživanje javnog mnijenja pokazala je da je povjerenje u Putina palo na 33,4 posto, najmanje od 2006.  

Taj rezultat ne predstavlja veliki problem za ruskog čelnika koji je u ožujku prošle godine uvjerljivo pobijedio na izborima i osvojio novi šestogodišnji mandat, no mogao bi ohrabriti njegove moguće nasljednike. 

Putina i dalje odobrava velik dio ljudi, njih oko 60 posto. Taj je postotak pao s vrhunca od gotovo 90 posto zbog pogoršanja ruskog standarda i nepopularnih mjera vlade o podizanju dobi za umirovljenje i poreza na dodanu vrijednost. 

Povjerenje prema Putinu bilo je najviše u srpnju 2015., oko 71 posto, nakon što je Rusija godinu ranije anektirala ukrajinski poluotok Krim. 

Uoči prošlogodišnjih predsjedničkih izbora bilo je na 55,3 posto, a od tada oštro pada. 

Putin je ipak i dalje političar koji uživa daleko najviše povjerenja u Rusiji. Na drugom mjestu su ministar obrane Sergej Šojgu s 13,7 i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov s 9,3 posto. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini