LJUBLJANA

Posljednji slučaj koronavirusa u Sloveniji zaposlenik mariborskog KBC-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Sloveniji je do sada potvrđeno šest slučajeva koronavirusa, a zadnji registrirani sučaj odnosi se na muškarca koji je zaposlen u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (UKC) u Mariboru, potvrđeno je u petak.

Slučaj, utvrđen kasno sinoć, registriran je u jednoj od tri bolnice koje su u Sloveniji određene za hospitalizaciju oboljelih od koronavirusa u slučaju izbijanja epidemije. 

Bolnica je potvrdila da se radi o njihovu zaposleniku i da su odmah poduzeli sve potrebne mjere.

Oboljeli se nalazi u izolaciji u UKC-u Maribor, a po neslužbenim informacijama zaposlen je na intenzivnoj terapiji koja spada pod odjel anestezije, na kojemu zbog tog slučaja sada provode testiranje zaposlenih koji su s njim radili, navodi mariborski list "Večer". On se je navodno zarazio prilikom nedavnog skijanja u Italiji.

U Sloveniji je do sada prema zadnjim podacima zaraženo šest osoba, uz Mariborčanina koji je zadnji objavljeni slučaj, još tri muškarca koji su putovali u Maroko i u Sloveniju se vratili preko Italije, te jedan par, muškarac i žena, koji je zajedno putovao po Italiji.
Prema zadnjim jučerašnjim podacima, u Sloveniji je bilo testiranih 433 osoba. Novi podaci o broju testiranja i eventualnim novim slučajevima infekciji ažuriraju se svaki dan u 12 i 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater