EU PARLAMENT

Poljska uništila nade krajnjih desničara o formiranju saveza u EP-u

| Autor: Hina
EPA

EPA


Nade desničarskih stranaka da će sastaviti novi moćni blok u novom sazivu Europskog parlamenta propale su u srijedu kada su poljski vladajući nacionalisti isključili mogućnost pridruživanja takvoj grupaciji zbog velikih razlika oko odnosa s Rusijom.

Talijanska krajnje desna Liga bila je jedan od najvećih pobjednika na prošlomjesečnim izborima za Europski parlament (EP) i njezin čelnik, potpredsjednik vlade Matteo Salvini, pokušao je uvjeriti europske nacionalističke stranke da ostave po strani međusobne razlike i formiraju Europski savez za narode i nacije u novom sazivu EP-a u koji bi ušlo 10 stranka. 

Međutim, prošli je tjedan tu mogućnost isključio mađarski premijer Viktor Orban, a u srijedu je isto učinio Jaroslaw Kaczynski, čelnik poljske vladajuće Stranke prava i pravde (PiS).

Francuska stranka Nacionalno okupljanje Marine Le Pen, Alternativa za Njemačku i Salvinijeva Liga imaju relativno dobre odnose s Rusijom za razliku od PiS-a.

"Kada je riječ o Salviniju, imamo problem jer on želi osnovati novu grupaciju koju ne možemo prihvatiti", rekao je Kaczynski za privatni poljski radio Wnet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater