SARAJEVO

Poljoprivredna tvrtka is Srebrenice kupila respiratore iz Kine - mediji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tužitelji u Sarajevu otvorili su u ponedjeljak istragu nakon što su mediji objavili da je poljoprivredna tvrtka kojom upravlja televizijski voditelj po narudžbi vlasti kupila stotinu respiratora za liječenje oboljelih od covida-19.

Vlada Federacije BiH izdvojila je iz proračuna je za to izdvojila 5,3 milijuna eura, a prvih osamdeset aparata stiglo je u Sarajevo iz Kine proteklog vikenda.

Naknadno se ispostavilo da je dobavljač respiratora tvrtka "Srebrena malina" iz Srebrenice registrirana za uzgoj te preradu voća i povrća, prenosi portal Klix.

Direktor tvrtke je stanoviti Fikret Hodžić za kojega mediji navode da je poznatiji kao voditelj na lokalnoj televizijskoj postaji.

Kineski respiratori plaćeni su oko pedeset tisuća eura po komadu, dok oni zapadnih proizvođača na tržištu stoje između 35 i 40 tisuća eura.

S obzirom na izvanredno stanje u Federaciji BiH zbog epidemije koronavirusa, medicinsku opremu moguće je kupiti izravnom pogodbom i bez javnog natječaja, što je bio slučaj i sa spornim respiratorima, navode lokalni mediji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini