LIMA

Peru dan prije izbora ima rekordan broj mrtvih od covida-19

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Peru je u subotu, dan prije prije izbora predsjednika i članova kongresa, imao rekordan dnevni broj smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19.

Peruansko ministarstvo zdravstva je objavilo da je od zaraze novim koronavirusom umrlo 384 ljudi, te je ukupan broj umrlih od covida-19 u zemlji sada 54,669. 

Djelatnici zdravstvenih službi se u novom valu širenja zaraze bore s nestašicom medicinskog kisika i punim bolnicama, dok vlada ne uspijeva nabaviti dovoljno cjepiva. Prethodni rekordni dnevni broj smrtnih slučajeva od covida Peru je zabilježio u srijedu kada je od te bolesti umrlo 314 osoba.

U nedjelju bi milijuni Peruanaca trebali izaći na birališta kako bi izabrali predsjednika i zastupnike u kongresu. Glasanje je u Peruu obavezno a kazna za neizlazak na birališta je 25 dolara.  

Kako bi se olakšalo održavanje fizičke distance povećan je broj birališta a glasači su pozvani da donesu svoje olovke i nose maske. 

Peru ima oko 33 milijuna stanovnika a do sada je dobio samo 1,5 milijuna doza cjepiva od Sinopharma i Pfizer/BioNTecha, te u procjepljivanju stanovništva zaostaje za svojim južnoameričkim susjedima. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of