POSTOJE DOKAZI?

OTKRIVENI TAJNI PLANOVI KINE: Peking šest godina planirao osvajanje svijeta biološkim oružjem. Je li riječ o koronavirusu?

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Kineski znanstvenici pripremali su Treći svjetski rat biološkim i genetskim oružjem posljednjih šest godina, navodi se u dokumentima do kojih su došli američki istražitelji. 

U ovim ''bombastičnim'' dokumentima, koje posjeduje i američki State Department, naglašava se  da će upravo takav način ratovanja biti "glavno oružje za pobjedu" u takvom sukobu, čak pravo oslobađanje biološkoga oružja, a dokumenti, nadalje, kažu i da je to najučinkovitiji model, pritom ukazujući i na utjecaj koji bi imao na "neprijateljski zdravstveni sustav".

Ovaj najnoviji dokaz potvrđuje da je Peking ispravno smatrao da je vojni potencijal SARS-a korona virusa još od 2015. godine moguć pokretač globalnoga straha protiv novoga virusa Covid-19, a neki dužnosnici još uvijek vjeruju da je virus mogao pobjeći iz kineskog laboratorija, piše Direktno.hr.

U dosjeu znanstvenika i zdravstvenih dužnosnika kineske Narodnooslobodilačke vojske (People's Liberation Army), čiji su detalji objavljeni u tiskanom izdanju australskog lista The Australian, ispitivano je manipuliranje bolestima za izradu oružja "na način koji nikada prije nije viđen".

Visoki vladini djelatnici bliski kineskom predsjedniku Xi Jinpingu (op. a.), izjavili su da je to "zabrinjavajuće'', jer je teško regulirati rad u brojnim laboratorijima.

Autori dokumenta inzistiraju na tome da će Treći svjetski rat "biti biološki", za razliku od prva dva rata koji su opisani kao kemijski, odnosno nuklearni. Referentna istraživanja koja su sugerirala da su dvije atomske bombe bačene na Japan prisilile tu državu na predaju prije samoga završetka Drugog svjetskog rata te tvrde da će bio-oružje biti "glavno oružje za pobjedu" u Trećem svjetskom ratu.

Znanstvenici kažu da se takvi bio-napadi ne bi trebali izvoditi usred vedrog dana, jer intenzivna sunčeva svjetlost može oštetiti patogene virusa, a kiša ili snijeg mogu utjecati na čestice aerosola. Umjesto toga, trebao bi se ispuštati noću ili u zoru, sumrak ili po oblačnom vremenu, uz ''stabilan smjer vjetra ... kako bi aerosol mogao plutati u ciljano područje''.

U međuvremenu, istraživanje također bilježi da bi takav napad rezultirao naletom ogromnoga broja pacijenata kojima će biti potrebno bolničko liječenje, što bi onda "moglo prouzročiti kolaps neprijateljskog zdravstvenog sustava".

Veliku zabrinutost autora izaziva i kinesko istraživanje "Gain of Function" na Institutu za virusologiju Wuhan - upravo je blizu njega otkriven prvi slučaj izbijanja nepoznatoga virusa, koji će dobiti ime Covid-19-, a u kojemu kineski virolozi stvaraju nove viruse za koje se kaže da su prenosiviji i smrtonosniji od dosadašnjih!

Stručnjak za kemijsko oružje Hamish de Bretton-Gordon izjavio je: "Kina je spriječila sve pokušaje reguliranja i policijskog upravljanja svojim laboratorijima u kojima je moglo biti takvih pokusa''.

Prije nekoliko je dana objavljena i knjiga ''Što se stvarno dogodilo u Wuhanu'', u kojoj se izričito navode nove vrste umjetnih virusa kao genetsko bio- oružje, kaže se: 'Slijedom razvoja u drugim znanstvenim područjima, došlo je do velikog napretka u isporuci bioloških sredstava. ''Primjerice, novootkrivena sposobnost zamrzavanja i sušenja mikroorganizama omogućila je skladištenje bioloških sredstava i njihovo aerosoliziranje tijekom napada''. 

Na otkrićima iz knjige surađivalo je 18 autora koji su radili u ''rizičnim' laboratorijima'', kažu analitičari. Izvršni direktor Australskog instituta za stratešku politiku Peter Jennings također je izrazio zabrinutost zbog kineskih bioloških istraživanja korona virusa koji bi mogli biti korišteni u budućnosti kao oružje. 

Obavještajne službe sumnjaju da je Covid-19 možda rezultat nenamjernog ''curenja'' iz laboratorija Wuhan. Ali, još nema dokaza koji bi upućivali na to da je namjerno pušten.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini