BERLIN

Uhićeno 11 osumnjičenih za pripremu atentata automobilom i vatrenim oružjem

EPA

EPA


Njemačka policija je u petak u Frankfurtu uhitila jedanaest osoba osumnjičenih da su planirale teroristički napad automobilom i vatrenim oružjem.

Među njima je jedan 21-godišnjak iz Offenbacha i 31-godišnja braća iz Wiesenbada, salafisti osumnjičeni da su mozak operacije tijekom koje je trebao biti izveden islamistički teroristički napad, navodi državno odvjetništvo Frankfurta.

Osumnjičeni, čija državljanstva nisu poznata, kontaktirali su s raznim trgovcima oružja, unajmili su jedno veliko vozilo i skupili novac za vatreno oružje.

Istražitelji su se posebice usredotočili na 10 osoba starih između 20 i 42 godina koji žive u Hessenu i Falačkom Porajnju, a osumnjičeni su za financiranje terorizma i pomoć u pripremi zločina.

Tijekom pretraga izvedenih u petak rano ujutro u više stanova u Frankfurtu i okolici, policija je pronašla 20.000 eura, nekoliko noževa, manje količine droge i elektroničke i pisane dokumente. 

Osumnjičene će ispitati istražni sudac koji će odlučiti hoće li ostati u pritvoru.

Njemačka je u stanju pojačane pripravnosti nakon nekoliko džihadističkih napada izvedenih i pripremanih u zemlji posljednjih godina.

Najteži je u prosincu 2016. izveo Tunižanin Anis Amri (23) na božićnom sajmu u Berlinu. U tom napadu, za koji je odgovornost preuzeo IS, ubijeno je 12 osoba. (Hina) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater