JERUZALEM

Netanyahu podizanje optužnice nazvao "državnim udarom"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu nazvao je podizanje optužnice protiv njega za korupciju "državnim udarom" obećavši da "neće odustati".

Nešto ranije tijekom večeri glavni državni odvjetnik Avichai Mandelbit rekao je da podiže optužnicu protiv najdugovječnijeg premijera u izraelskoj povijesti za korupciju, prijevaru i zlouporabu povjerenja u trima odvojenim predmetima.

"Ovo je pokušaj državnog udara uperen protiv premijera", rekao je Netanyahu, prvi predsjednik izraelske vlade optužen u vrijeme obnašanja dužnosti, pozivajući da se "istraže istražitelji" koji su vodili istragu protiv njega.

Na tiskovnoj konferenciji u Jeruzalemu osvetoljubivim je tonom osudio "lažne optužbe motivirane političkim razlozima" kojima ga se želi "srušiti". No, upozorio je, "nisam spreman odustati".

U glavnom predmetu Netnyahu je optužen da je pogodovao vlasniku telekom kompanije u zamjenu za pozitivno izvješćivanje jednog medija u sastavu grupacije.

U drugim dvama predmetima sumnjiči ga se da je od milijardera primao skupocjene darove i da si je htio osigurati povoljne napise u najvećem dnevnom listu u zemlji.

Netanyahu (70) je i dalje na premijerskoj dužnosti jer njegov suparnik, centrist Benny Gantz nije uspio sastaviti koalicijsku vladu nakon rujanskih izbora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini