SARAJEVO

Nakon deset godina putnički vlakovi ponovo povezali Ploče i Sarajevo

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uspostavom sezonskog vlaka koji je iz Sarajeva krenuo u petak, Ploče su nakon deset godina stanke ponovo dobile putničku željezničku vezu.

Na temelju dogovora Željeznica Federacije BiH i HŽ putnički prijevoz, vlakovi bi do 10. rujna iz Sarajeva ka Pločama i natrag trebali prometovati vikendom, odnosno petkom, subotom i nedjeljom.

Putnici kartu od glavnog grada BiH do Ploča plaćaju po cijeni od 25 konvertibilnih maraka odnosno oko 100 kuna a kako bi se smanjilo čekanje i skratile kontrole pri prelasku granice u obvezi su unaprijed dostaviti osobne podatke odnosno broj putovnice.

Ploče su u bivšoj Jugoslaviji bile početno odredište brojim turistima iz nekadašnje države koji su putovali na Jadran a željeznički prijevoz im je bio najjeftiniji i najsigurniji dok su dobre autobusne veze omogućavale nastavak puta do odredišta na dubrovačkom primorju ili Dalmaciji.

Putnički željeznički promet ka Pločama nikada nije obnovljen u prijeratnom kapacitetu a iz BiH se do sada vlakovima nije moglo putovati nikamo u inozemstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of