BEOGRAD

Nagli skok broja zaraženih u Srbiji, prijepori o izvanrednom stanju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagli skok broj zaraženih i hospitaliziranih doveo je u utorak Srbiju na korak do novog zatvaranja i mogućnog izvanrednog stanja, ali i do prijepora kako uskladiti mjere tako da zaštite zdravstveni sustav i kampanju cijepljenja, a da ne naškode gospodarstvu.

Medicinski dio vladina Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa inzistira da se kritičan porast broja novozaraženih, kojih je u utorak više od 4000, i  hospitaliziranih mora presjeći strogim ograničenjima i izvanrednim stanjem u kojem bi radile samo prehrambene trgovine, ljekarne i benzinske postaje, ali samo za točenje goriva.

Nasuprot tom stajalištu, dužnosnici iz političkog spektra upozoravaju da se mora naći balans i uskladiti mjere i ograničenja kako zatvaranje ne bi ugrozilo gospodarstvo i prihode državnog proračuna. 

Odluka o novim mjerama u borbi protiv koronavirusa očekuje se u srijedu.korona brojki s više od po 4.000 novozaraženih

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posljedica covida 19 preminulo 16 oboljelih, a među testirana 16.743 uzorka registrirano je 4157 novih slučajeva zaraze, objavile su u utorak zdravstvene vlasti.

Istodobno s porastom broja zaraza, sve više pacijenata treba bolničko liječenje -  danas ih je 4.031 pacijent, dok je na respiratorima 168 osoba.

U Srbiji je od početka epidemije u ožujku 2020. godine preminulo 4475 oboljelih, a stopa smrtnosti je 0,96 posto. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum