MIAMI

Muškarac s napunjenim pištoljem ušao u zrakoplov na Barbadosu za SAD

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Muškarac koji je u džepu imao napunjen pištolj uspio je ući u zrakoplov na letu s Barbadosa za Miami, na Floridi, izvijestila su američka glasila.

Putnik je za vrijeme čitavog leta koji je trajao četiri sata imao oružje u kojemu je bilo pet metaka, navodi mreža NBC6.

Tek u zračnoj luci u Miamiju agenti TSA-e, američke agencije za sigurnost u prometu, pronašli su pištolj među njegovim osobnim stvarima. Mreža nije rekla kada se izgred dogodio.

Kako navodi NBC6, putnik je američkoj policiji priznao da je oružje imao kada se ukrcao u Bridgetownu, barbadoskome glavnom gradu.

Policija ga je zadržala, a sudac ga je optužio za skrivanje oružja, za što na Floridi može dobiti pet godina zatvora.

Putnik je rekao da nije kriv i sredinom prosinca se mora opet pojaviti na sudu.

Barbadoska premijerka Mia Mottley rekla je u petak da je zatražila "žurno izvješće" o tom događaju, obećavši da će osoba ili osobe koje su dopustile da se izgred dogodi, odgovarati.

"Posljedice za našu zemlju su teške i goleme", dodala je.

Riječ je o velikom propustu za SAD koji nastoji što je moguće više osigurati svoju granicu, napose u zračnim lukama, nakon napada 11. rujna 20001.

Washington traži od stranih vlada da primjenjuju američke sigurnosne standarde u zračnim lukama odakle polijeću zrakoplovi koji izravno lete u SAD.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini