PARIZ

Macron upozorava protiv svakog "vanjskog uplitanja" u Libanonu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski predsjednik Emmanuel Macron upozorio je u srijedu u telefonskom razgovoru s iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem protiv "svakog vanjskog uplitanja" u Libanonu nakon razorne eksplozije prije osam dana poslije koje su uslijedili protuvladini prosvjedi.

Macron je podsjetio na potrebu izbjegavanja eskalacije napetosti te uplitanja izvana i pozvao je na pružanje potpore uspostavi vlade koja bi upravljala izvanrednim stanjem, navelo je predsjedništvo u priopćenju. 

Također je naglasio važnost "hitnog djelovanja u okviru koji su postavili Ujedinjeni narodi tijekom Međunarodne konferencije podrške Bejrutu i libanonskom narodu".

Dvojica predsjednika su dogovorila jačanje suradnje u borbi protiv epidemije koronavirusa sljedećih tjedana. 

Macron je i u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom spomenuo libanonsko pitanje i naglasio koliko je važno da stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a zajedno rade na smirenju u interesu stabilnosti Libanona i cijele regije, kao i na uspostavi vlade.

On je također pozvao Rusiju na sudjelovanje u mehanizmu koji je pokrenula Međunarodna konferencija podrške Bejrutu i libanonskom narodu koja je održana videokonferencijom pod okriljem UN i Francuske. 

Moskva nije sudjelovala na tom međunarodnom sastanku tijekom kojeg je obećana hitna pomoć od 252,7 milijuna eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater