ZAGREB

Londonski Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika - WSJ

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Londonska zračna luka Heathrow priopćila je zrakoplovnim tvrtkama da će kasnije ovog mjeseca ukinuti ograničenje dnevnog broja putnika na svojim terminalima, izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na ljude upoznate s tom odlukom.

Zračna luka je u srpnju ograničila broj odlazaka putnika na 100.000 dnevno, a u kolovozu je ograničenje produžila do 29. listopada, u pokušaju da ograniči čekanje u redu, kašnjenje prtljage i otkazivanje letova, nakon što se borila s oporavkom sektora putovanja.

Glasnogovornik Heathrowa nije izravno odgovorio na upit Reutersa hoće li se ograničenje ukinuti 29. listopada.

Glasnogovornik je u izjavi poslanoj e-poštom rekao: "Ograničenje je rezultiralo manjim brojem otkazivanja u zadnji tren, boljom točnošću i kraćim čekanjima na prtljagu. Naš fokus uvijek je bio na uklanjanju ograničenja što je brže moguće – ali to ćemo učiniti samo ako smo uvjereni da dodavanje više putnika neće umanjiti razinu usluge koju je ograničenje osiguralo."

Zrakoplovne tvrtke i zračne luke diljem Europe teško su se nosile s oporavkom putovanja nakon zatvaranja zbog koronavirusa, a mnoge nisu uspjele zaposliti dovoljno osoblja za prijavu i prtljagu. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini