PEKING

Kinez otet s dvije godine našao roditelje 32 godine kasnije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kinez koji je bio otet kad je imao dvije godine, 32 godine kasnije je uz pomoć policije pronašao svoje biološke roditelje.

Mao Yin je 1988. imao dvije godine kada je otet pred hotelom u gradu Xi'an (u središtu Kine), priopćila je lokalna policija. 

Dječak je prodan jednom paru bez djece u susjednoj pokrajini Sečuan (jugozapad zemlje) koji ga je odgojio kao vlastitog sina.

U ponedjeljak je mladić (34) konačno sreo svoje biološke roditelje.

Njegova majka Li Jingzhi je na državnoj televiziji CCTV ispričala da je nakon nestanka sina napustila radno mjesto i bezuspješno podijelila više od 100.000 obavijesti o otmici.

U travnju je policija dobila dojavu da je jedan muškarac u Sečuanu tijekom 1980.-ih kupio dijete. Tehnikom prepoznavanja lica umjetno ostarjele fotografije malog Maoa Yina, njegova fotografija je uspoređena s nacionalnom bazom podataka fotogafija osobnih dokumenata kako bi se pronašle najsličnije osobe.

Ušli su u trag Mao Yinu u Sečuanu gdje vodi trgovinu za unutrašnje uređenje. DNK testom je potrđeno da je on oteto dijete. Odrastao je ne znajući da je bio otet i sada više ne želi napustiti biološke roditelje s kojima želi živjeti.

Posljednjih deset godina kineska policija je pomogla da 6300 otete djece pronađu biološke roditelje pomoći DNK testova, prenosi službena novinska agencija Nova Kina.

Otmice djece su bile česte tijekom 1980. kada se provodila politika jednog djeteta po obitelji i kada je porasla potražanja za muškom djecom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini