PEKING

Kineski zdravstveni čelnik prihvaća kritike za odgovor na koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Direktor kineskog centra za kontrolu i prevenciju zaraze u subotu je rekao da su javne kritike upravljanja izbijanjem koronavirusa razumljive, no branio je odgovor Pekinga na tu krizu. 

„Kod takve velike epidemije u Kini i svijetu normalno je dobivati kritike javnosti“, kazao je Gao Fu na marginama godišnje sjednice kineske Narodne skupštine. 

„Prihvaćamo ihje s poniznošću“, dodao je. 

Države poput SAD-a i Australije kritizirale su Peking zbog netransparentnosti u ranim danima pandemije. Kina je te optužbe prozvala apsurdnima. 

Gao je rekao kako centar za kontrolu zaraze mora poboljšati svoje mehanizme za izvještavanje o epidemiji, no ocijenio je da je usprkos slabostima koje je ta agencija pokazala u ranim danima epidemije odgovor Kine bio „dobar“ u odnosu na druge države. 

Istaknuo je i kako kineski znanstvenici još uvijek ne uspijevaju utvrditi kako je virus prešao na ljude, dodavši kako se nada „da će javnost znanstvenicima dati još vremena da razumiju taj virus“. 

Utrkom u razvijanju virusa među državama Gao je nazvao „pozitivnom“.

„Kina pregovara s raznim državama o suradnji na istraživanju i razvoju cjepiva“, zaključio je. 

Kina od ožujka bilježi snažan pad lokalne zaraze. Broj potvrđenih slučajeva u zemlji zasad je na 82.971, s 4634 smrtnih ishoda. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater