HANOI

Kim doputovao u Hanoi na summit s Trumpom

EPA

EPA


Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un u utorak je doputovao u Hanoi gdje ga je dočekalo oduševljeno mnoštvo i drakonske mjere sigurnosti i gdje će se drugi put sastati na vrhu s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom kako bi konkretizirali uvelike simboličnu izjavu s prethodnog summita u Singapuru.

U vijetnamskoj prijestolnici se u srijedu i u četvrtak održava novi susret sjevernokorejskog čelnika i američkog predsjednika koji se nada denuklearizaciji Pjongjanga, premda je rekao da je svjestan da će za to trebati vremena.

Kim Jong-un koji je došao iz Kine, iskrcao se iz svog glasovitog oklopljenog vlaka maslinasto zelene boje u željezničkoj stanici u Dong Dangu, mirnom vijetnamskom gradiću uz granicu, nakon putovanja vlakom od 4.000 km.

Školarci su pozdravljali Kim Jong-una koji je bio u pratnji najbližih suradnika i osobnih čuvara, mašući sjevernokorejskim i vijetnamskim zastavicama. 

Prije Kim Jong-una Vijetnam, drugi jednopartijski režim, posjetio je njegov djed Kim Il-sung 1964.

U tradicionalnom odijelu kakvo je nosio Mao Ce-tung, Kim je pozdravio mnoštvo smiješeći se, a zatim se u mercedesu u konvoju uputio u Hanoi.

Američki predsjednik treba predsjedničkim zrakoplovom Air Force Oneom doputovati u Hanoi u utorak navečer.

Donald Trump je na Twitteru objavio da nestrpljivo iščekuje "veoma uspješan summit". (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini