LJUBLJANA

Janša upozorio na skokovit porast dnevnih zaraza

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Slovenski premijer Janez Janša apelirao je u petak na svoje građane da se dosljedno u zemlji i inozemstvu pridržavaju epidemioloških mjera i pravila, kako bi se izbjeglo dramatično povećanje novih slučajeva zaraze koronavirusom.

"Nalazimo se na raskrsnici, samo dosljedno pridržavanje nužnih restrikcija, karantenskih odredaba i higijenskih pravila u kod kuće, na radnom mjestu, prilikom putovanja i na odmoru može spriječiti masovna oboljenja, smrti i kolaps zdravstva, te ponovno zaustavljanje javnoga života", napisao je Janša na svom Twitteru, komentirajući najnovije podatke o broju zaraženih.

Vlada je prije toga objavila da je u zadnja 24 sata u Sloveniji testiranjem 1159 osoba  potvrđeno 34 novozaraženih, dvostruko više nego prethodni dan, a to je i najveći registrirani broj dnevnih zaraza od 16. travnja. Time se broj ukupno zaraženih od početka epidemije povećao na 1827, Do sada je  među zaraženima umrlo ukupno 111 ljudi, a aktivnih slučajeva zaraze je još  256, prema podacima ministarstva zdravstva.

Glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19 Jelko Kacin izjavio je u subotu za medije da epidemiolozi imaju težak zadatak da utvrde sve kontakte zaraženih koji su otkriveni u zadnja 24 sata i da je za sada pronađena četvrtina tih kontakata.

Slovenski epidemiolozi zadnjih dana upozoravaju da je sve više lokalnih prijenosa infekcije širom zemlje, te pozivaju na odgovorno ponašanje mlade među kojima je za razliku od početka prvog vala epidemije sada najviše onih koji su među novozaraženima.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater