ZAGREB

Jandroković uvjerio ukrajinsku dužnosnicu da će Hrvatska i dalje pomagati

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska podupire suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine kojoj će i dalje humanitarno, politički i tehnički pomagati, rekao je u četvrtak predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

On je u Zagrebu razgovarao s potpredsjednicom ukrajinskog parlamenta Olenom Kondratiuk koja je zahvalila na dosadašnjoj pomoći, uključujući prihvaćanje tisuća ukrajinskih izbjeglica.

"Jandroković je istaknuo snažnu solidarnost i duboko suosjećanje hrvatskog naroda s ukrajinskim, kao i punu političku potporu suverenitetu, teritorijalnom integritetu i neovisnosti Ukrajine", stoji u saborskom priopćenju.

Kazao je da Hrvatska, koja je i sâma bila žrtva agresije, razumije teško stanje u kojem se nalaze ukrajinski branitelji i narod.

"Hrvatska će i nadalje pomagati Ukrajini na političkoj, humanitarnoj, tehničkoj, financijskoj i diplomatskoj razini", istaknuo je Jandroković.

Kondratiuk je izvijestila je o aktualnoj vojnoj i humanitarnoj situaciji u Ukrajini te prenijela njihova nastojanja za što skorijim kandidacijskim statusom za članstvo u Europskoj uniji.

"Zahvalila je Hrvatskoj na stalnoj potpori europskim težnjama Ukrajine i na spremnosti prenošenja hrvatskih iskustava i pružanju pomoći u razminiranju, rehabilitaciji i liječenju ratnih veterana te mirnoj reintegraciji okupiranih područja i poslijeratnoj obnovi", navodi se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater