PANDEMIJA

IZVANREDNO STANJE U DESET SRPSKIH GRADOVA Vučića optužuju da je prikrivao stanje o zaraženim koronom samo zbog izbora

| Autor: Glas Istre
EPA

Prije Beograda, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Šabac, Novi Pazar, Tutin, Kragujevac, Vranje, Ivanica, Čačak i Arilje proglasili su izvanredno stanje, a srbijanska Vlada usvojila dodatne mjere.

One podrazumijevaju da svi ugostiteljski objekti ne smiju raditi od 23 sata do šest sati ujutro, u gradskom i međugradskom prijevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski, u svim zatvorenim prostorijama dozvoljen je boravak najviše stotinu ljudi uz obvezan razmak od metar i pol. 

Na otvorenom prostoru dozvoljeno je do 500 ljudi, također uz poštivanje razmaka od metar i pol, a posljednja u nizu mjera je da je u svim javnim objektima obvezno nošenje zaštitnih maski. Kaznene odredbe za nepoštivanje te mjere stupaju na snagu u ponedjeljak, pišu novosti.rs.

U većini gradova i općina proglašene su rigoroznije mjere od onih koje je Vlada donijela za glavni grad; do petero osoba može se okupljati na jednom mjestu, a rad ugostiteljskih objekata do 19, odnosno do 20 sati. U Kragujevcu su lokalne vlasti zabranile i održavanje svečanosti i sportskih priredbi, dok su u Čačku zabranjena sva javna okupljanja, ali i rad bazena i javnih kupališta.

U subotu je izvanredno stanje proglašeno i u Kraljevu, a odluka stupa na snagu u nedjelju u sedam sati.

U Srbiji je službeno u subotu zabilježeno novih 325 slučajeva zaraze korona virusom te osam smrti, što je treći najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije 6. ožujka.

Lider stranke Slobode i pravde Dragan Đilas u subotu je otvoreno prozvao predsjednika Aleksandra Vučića zbog stanja u državi.

"Osobno si odgovoran za svakog čovjeka koji se zarazio u posljednja dva mjeseca", kazao je Đilas i dodao da je predsjednik Srbije namjerno stvarao atmosferu da nema više korona virusa kako bi organizirao izbore, javlja nova.rs.

 


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater