PANDEMIJA NA APENINIMA

ITALIJA OD DANAS PODIJELJENA U TRI BOJE Normalan život samo u "bijelim" regijama, a takvih TRENUTNO NEMA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Prazne ulice Brescije danas (Foto EPA)

Prazne ulice Brescije danas (Foto EPA)


I dok je danas Italija ponovno podijeljena u tri boje - crvenu, narančastu i žutu, u posljednja 24 sata zabilježeno je 12.415 novozaraženih od 211.078 testiranih, uz 377 preminulih. Jučer je bilo 16.310 s 260.704 testiranih i 475 preminulih. Indeks pozitivnosti sada iznosi 5,9 posto.

Crvena zona su autonomna regija Bolzano te regije Lombardija i Sicilija. Narančastu boju imat će Abruzzo, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Pijemont, Puglia, Umbria, Valle D’Aosta Calabria, Emilia-Romagna i Veneto. Žuta zona su Basilicata, Campania, Molise, pokrajina Trento, Sardinija i Toscana.

Jučer je primjerice u Trstu, u regiji Friuli-Venezia Giulia, navode talijanske novine, bilo dosta živahno, jer su posljednji dan bili u žutoj zoni, a od danas su u narančastoj. U narančastoj zoni ne rade kafići i restorani, nego samo za dostavu, u crvenoj zoni rade samo prodavaonice hranom, drogerije i ljekarne, a u žutoj zoni kafići i restorani rade do 18 sati.

Kako se epidemiološka slika bude popravljala, tako će regije imati mogućnost dobiti bijelu boju koja će značiti gotovo normalan život.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum