KIJEV

Indonezijski predsjednik u mirovnoj misiji posjećuje Ukrajinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Indonezijski predsjednik Joko Widodo započeo je u srijedu posjet Ukrajini s namjerom poticanja ponovnog pokretanja mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine te pronalaska načina za oslobađanje žitarica za izvoz na globalna tržišta.

Predsjednik Widodo i njegova supruga stigli su vlakom u ukrajinski glavni grad Kijev, objavila je službena internetska stranica indonezijskog predsjednika.

Widodo je predsjedavajući skupine država G20 i jedan od šest svjetskih čelnika koje su Ujedinjeni narodi imenovali za 'prvake' Grupe za globalni odgovor na krize (GCRG), osnovane radi suočavanja s prijetnjom gladi i neimaštine izazvanih ratom u Ukrajini.

Rekao je da je predan rješavanju problema rastućih cijena hrane i energije, nastalih zbog sukoba u Ukrajini koji uzrokuje nestašicu hrane i energije, a što je dovelo do inflacije u mnogim zemljama.

Ukrajina je prije rata bila jedan od najvećih indonezijskih opskrbljivača pšenice.

Indonezijski šef države sastat će se s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem prije nego otputuje u Rusiju na razgovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Indonezijski čelnik rekao je da će se kod Putina zauzeti da pristane na prekid vatre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater