Banja Luka:

Hrvatski dužnosnici s biskupom Komaricom o nastavku pomoći

I. TOMIĆ

I. TOMIĆ


Državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić zajedno s više vladinih dužnosnika susrela se u četvrtak u Banja Luci s biskupom Franjom Komaricom i drugim dužnosnicima Hrvata u Republici Srpskoj najavivši nastavak potpore za projekte tamošnjih Hrvata.

Kako su izvijestili iz ureda hrvatskog potpredsjednika Republike Srpska Josipa Jerkovića, tijekom sastanka razgovaralo se o realizaciji više započetih i planiranih projekata koji se odnose na unapređenje kvaliteta života Hrvata banjolučke regije. Dodaje se kako su sugovornici razgovarali i o realizaciji projekata održivog povratka i nastavka stambenog zbrinjavanja putem obnove porušenih domova Hrvata na području entiteta Republike Srpske.
Uz predstavnike Banjolučke biskupije, sastanku su nazočili u ime dopredsjednika RS Josipa Jerkovića, savjetnik Dragan Juričević. Uz državnu tajnicu Bušić na sastanku su sudjelovali državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, te predstavnica ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Stela Arneri.  (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum