PARIZ

Francuski MUP poziva na otpuštanje policajaca ulovljenih kako tuku muškarca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francusko ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je na otpuštanje trojice policajaca koji su na snimci ulovljeni kako tuku muškarca, u vrijeme dok u Francuskoj traje rasprava o predloženom zakonu kojim bi se zabranilo snimanje policajaca. 

Videosnimku na kojoj policajci tuku muškarca u četvrtak je objavio magazin Loopsider. Nadzorno tijelo policije razmatra ovaj slučaj, a ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin pozvao je na kažnjavanje trojice pripadnika snaga sigurnosti. 

„Ako pravna tijela pronađu nezakonitosti, zatražit ću otpuštanje trojice policajaca“, rekao je Darmanin, a prenosi agencija dpa. 

Loopsider je pisao kako je pretučeni muškarac, glazbeni producent crne puti imena Michel, u subotu bio vani bez maske, što je prekršaj po trenutnim pravilima za borbu protiv koronavirusa. Nakon što je vidio da se približava policijski automobil pobjegao je u svoj glazbeni studio

Nadzorne kamere snimile su kako ga policajci prate unutra i nekoliko minuta tuku, a Michel tvrdi da su izgovarali rasističke uvrede. 

Ovaj incident događa se u vrijeme predlaganja zakona koji bi ograničio prava stanovnika da snimaju policajce. Mjera se razmatra u donjem domu francuskog parlamenta. 

Francuski premijer Jean Castex u četvrtak navečer je nakon kritika javnosti poručio da će neovisna komisija razmotriti drugačiju formulaciju tog kontroverznog zakona. 
 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom