BEOGRAD

Dačić: Državljani Srbije vraćaju se iz francuske karantene nakon povratka iz Kine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Četvorica državljana Srbije, koji se od 2. veljače nalaze u dvotjednoj karanteni u Francuskoj nakon povratka iz kineskog grada Wuhana, vratit će se u nedjelju u Srbiju, priopćio je u petak srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić.  

On je potvrdio da je ministarstvo vanjskih poslova, u suradnji s francuskim vlastima, organiziralo njihov povratak u Beograd nakon isteka karantene poslije povratka iz Kine.

Dačić je danas potvrdio i da je četvero od 14 državljana Srbije, koji su na brodu-karanteni "Diamond Princess",  "u preventivnoj izolaciji", ali da "nitko od njih nema temperaturu i da se dobro osjećaju".

Japanski kruzer usidren je u luici Yokohama od 5. veljače, kad je proglašena dvotjedna karantena za ukupno 3.711 putnika i članova posade, a od tada je u bolnice premješteno 265 osoba.

"Veleposlanstvo RS u Tokiju je u redovitom kontaktu s našim državljanima na brodu. Prema današnjim informacijama, od ukupno 218 osoba s pozitivnim testom na virus, čak 110 je Japanaca, a preostali su iz 18 različitih zemalja. Od ovog broja osam pacijenata je teže bolesno", naveo je je Dačić.

U međuvremenu, u Beogradu je službeno potvrđeno da nitko od sedmero pacijenata, za koje je postojala sumnja na koronavirus, nije zaražen.

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije zbrinuto je sedam pacijenata kod kojih je postojala sumnja da su zaraženi, ali su laboratorijske pretrage pokazale da su svi negativni.

Riječ je o građanima Srbije te o kineskim državljanima koji su boravili u Kini i imali su simptome respiratorne infekcije.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater