BEOGRAD

Državljanin Srbije u karanteni u Indiji zbog sumnje na koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Državljanin Srbije izoliran je po dolasku iz Kine u Indiju i zbog simptoma koronavirusa stavljen u karantenu pod liječnički nadzor u indijskoj saveznoj državi Goa, objavila je u srijedu Radio-televizija Srbije pozivajući se na zdravstvene dužnosnike u Indiji.

Srbijanski državljanin koji se vratio iz Kine i stigao u državu Goa preko New Delhija prvi je „sumnjivi slučaj“ koronavirusa i nalazi se u posebnom odjelu za izolaciju koronavirusa, rekao je ministar zdravlja države Goa Rane Vishwajit.

Prema izvješću objavljenom na portalu indianexpress, student medicine, koji studira u Wuhanu, u Kini, a također preventivno i njegova majka, od ponedjeljka su izolirani na odjelu vladine bolnice Ujjain zbog sumnje na koronavirus.

"Pošto je pokazao simptome, brzo su ga stavljen pod nadzor u karantenu“, rekao je ministar Rane.

Vlasti u Bhopalu priopoćile su da se student vratio iz Kine u Ujjain još 13. siječnja, ali se simptomi koronavirusa, navodno, nisu pokazali u zračnoj luci indijske prijestolnice. Proveo je nekoliko dana kod kuc´e u Ujjainu, ali kada su se prehlada i groznica nastavili, odveden je u bolnicu.

Ravnatelj lokalne bolnice Dr Mahavir Khandelval priopćio je da su uzorci brisa grla majke i sina poslati na analizu nacionalni institut za virusologiju u Puneu.

Srbijanski ministar vanjskih poslova potvrdio je ranije danas da jedan od državljana Srbije koji su zatražili evakuaciju iz kineskog grada Wuhana, središta zaraze koronavirusom, stigao u Beograd, preko Moskve, prošao je liječničke kontrole i preglede, osjeća se dobro i nema simptome bolesti.

I četvero državljana Srbije koji su u utorak došli iz Kine, pod medicinskim su nadzorom zbog potencijalne opasnosti od zaraze koronavirusom, potvrdio je granični sanitarni inspektor Raša Milanov, navodeći da su stigli iz kineskih gradova koji su od Wuhana udaljeni tusuću ili više kilometara te da je i u njima virus takođe registriran pa su po dolasku Beograd pregledani, ali nisu imali nikakve zdravstvene tegobe niti temperaturu.

Na temelju procedure Instituta "Milan Jovanović Batut" odlučeno je da ih se mora staviti pod nadzor, a pod medicinskim nadzorom je i skupina turista iz Wuhana koji su, poslije proputovanja kroz Hrvatsku i BiH, stigli u Srbiju i na ulazu u zemlju podvrgnuti su uobičajenoj epidemiološkoj proceduri. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of