SPREMILI 400 TISUĆA EURA

Crna Gora kupuje nekretninu za veleposlanstvo u Zagrebu

Ilustracija

Ilustracija


Vlada u Podgorici izdvojila je iz proračuna za ovu godinu 400 tisuća eura za kupovinu nekretnine za potrebe svog veleposlanstva u Zagrebu, prenosi u ponedjeljak crnogorski dnevnik Vijesti.

Diplomatsko predstavništvo Crne Gore u Hrvatskoj sada se nalazi na zagrebačkom trgu Nikole Šubića Zrinskog, a kako u prenosi list, trenutna zakupnina, po podacima iz crnogorskog ministarstva vanjskih poslova,  iznosi 3.000 eura mjesečno.

„Imajući u vidu godišnje troškove za iznajmljivanje prostora, ne samo veleposlanstva u Zagrebu već i drugih diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore, Ministarstvo vanjskih poslova nastoji, shodno financijskim mogućnostima, u idućem razdoblju pristupiti rješavanju pitanja trajnog smještaja jednog broja diplomatsko-konzularnih predstavništava, počevši najprije od zemalja u okruženju,“ ističu  u crnogorskoj vladi.

U skladu s tim planom i vodeći se pristupom racionalizacije troškova, u MVP-u ističu da će uskoro biti donesena konačna  odluka o kupovini nekretnine za smještaj veleposlanstva u Zagrebu.

Crnogorski veleposlanik u Zagrebu je nekadašnji ministar obrane te države Boro Vučinić.

Crna Gora u vlasništvu ima poslovne prostorije veleposlanstava u Beogradu,  Ljubljani i Washingtonu, kao i u zgradi Misije Crne Gore pri Europskoj uniji u Bruxellesu. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter