KORONAVIRUS U ITALIJI

CIJELA ZEMLJA U CRVENOJ ZONI Od početka epidemije koronavirusa preminulo 280 liječnika, čak TREĆINA U ZADNJA TRI MJESECA

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto EPA)

(Foto EPA)


Uz gotovo 103 tisuće testova, u posljednja 24 sata u Italiji je zabilježeno 14.245 novozaraženih, a preminulo je 347 osoba. Jučer je bilo manje novozaraženih, 11.831, ali s puno manje testiranja (67.174), a preminulih je bilo 364. Do sada su preminule 75.332 osobe.

Od početka pandemije preminulo je skoro 280 liječnika, od čega stotinjak njih samo od listopada naovamo. Treba istaknuti da su među preminulim liječnicima i umirovljeni liječnici koji u ponovno počeli raditi da bi pomogli kolegama. Veliki je i broj preminulih farmaceuta, medicinskih sestara, tehničara, bolničara...

Tijekom drugog vala najteži su bili tjedni krajem listopada i početkom studenog, kada je dnevni broj novozaraženih iznosio gotovo 40 tisuća, a posljednja tri-četiri tjedna taj broj je u silaznoj putanji, jedino je u par navrata skočio iznad 20 tisuća novozaraženih dnevno.

No, kako prenosi dnevnik La Repubblica, još nije sigurno hoće li se nastava održavati uživo za sve uzraste počevši od 7. siječnja. U nekim regijama traže produženje do 11., a negdje i do 18. siječnja, da se vidi kako će se razvijati situacija. Cijela je Italija za Božić, Novu godinu, ali i za Sveta Tri Kralja crvena zona s velikim ograničenjima, a između tih praznika bilo je par narančastih dana, odnosno puno manje ograničenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini