LONDON

Canterburyjski nadbiskup slavi svoju prvi virtualnu misu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog pandemije prouzročene koronavirusom, canterburyjski nadbiskup, vjerski poglavar anglikanaca, u nedjelju će slaviti svoju prvu virtualnu misu koja će se prenositi putem interneta i na radiju, što je prvi takav slučaj u povijesti Anglikanske crkve.

Inicijativa je dio napora koje čini Anglikanska crkva u prilikama krize prouzročene pandemijom novog koronavirusa, priopćeno je.

Misa koja će se služiti u kapeli u palači Lambeth, nadbiskupovoj službenoj rezidenciji u Londonu, prenosit će se na mrežnoj stranici Anglikanske crkve i na 39 radijskih stanica BBC-ja, britanske javne radiotelevizijske mreže.

U nedjelju se organizira i Nacionalni molitveni dan "u crkvama svih glavnih konfesija" namijenjen "svima koji su bolesni i tjeskobni te svima koji skrbe za bolesnike".

Nadbiskup Canterburyja i Yorka pozvao je u utorak da se mise ne slave do drukčije odluke, nakon vladinih preporuka da se izbjegava svaki kontakt i putovanje koje nije nužno.

BBC je pak objavio da uvodi posebne emisije "u prilikama s kakvim se još nismo susretali", kao što su tjelovježba za starije, vjerske emisije i školski programi za djecu koja od petka ne idu u školu u Velikoj Britaniji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum