NEW YORK

Buduća direktorica CDC-a očekuje 500.000 umrlih od covida do sredine veljače

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prvi mjesec administracije Joea Bidena mogao bi biti najsmrtonosnije razdoblje u pandemiji covida-19 u zemlji, upozorila je jedna od njegovih najviših dužnosnica.

Rochelle Walensky, koja je nominirana za direktoricu američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), očekuje da će do sredine veljače broj mrtvih u zemlji od posljedica covida-19 narasti na 500.000. To bi bio rast od oko 100.000 u samo nekoliko tjedana budući da je broj potvrđenih smrti u ponedjeljak bio nešto manji od 400.000.

"Do sredine veljače očekujemo pola milijuna smrti u zemlji", rekla je ona u emisiji CBS-a "Face the Nation" u nedjelju.

Mračno predviđanje dolazi nakon još jednog užasnog tjedna u Sjedinjenim Državama, sa sedmodnevnim prosjekom više od 3300 novih smrtnih slučajeva. Zadnji brojevi odražavaju porast broja zaraza i hospitalizacija u više država, uključujući Alabamu, Arizonu, Kaliforniju i Floridu.

"A još nismo vidjeli posljedice putovanja za blagdane...", rekla je Walensky. "Dakle, da, mislim da su pred nama i dalje mračni tjedni."

Walensky je trenutačno na čelu odjela za infektivne bolesti opće bolnice u Massachusettsu.

Odlazeći direktor CDC-a Robert Redfield uputio je slično upozorenje tijekom vikenda, rekavši za NPR da će zemlja "uskoro biti u najgoroj" fazi pandemije.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of