LONDON

Britanija ukida karantenu za cijepljene povratnike iz Francuske; Pariz pozdravlja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Velika Britanija ukida karantenu za potpuno cijepljene putnike na povratku iz Francuske u Englesku i Škotsku, potez koji je Pariz u četvrtak odmah pozdravio.  

Odluka Britanije kojom se ukida karantena za ljude koji se vraćaju iz Francuske mogla bi dati vjetar u leđa francuskoj turističkoj industriji, rekao je državni tajnik u ministarstvu turizma Jean-Baptiste Lemoyne.

"Britanci osobito vole ljetovati u regiji Dordogne-et-Lot", rekao je Lemoyne za radio France Inter i dodao da pozdravlja odluku Londona.

Britanije je s dvije doze cijepila protiv covida-19 veći broj ljudi od većine država, no zbog niza zbunjujućih mjera  je praktički spriječila putovanja svog stanovništva u brojne zemlje.

Engleska i Škotska su također ublažile pravila za Austriju, Njemačku, Sloveniju, Slovačku, Latviju, Rumunjsku i Norvešku. Te će zemlje Britanija od 8.  kolovoza staviti na zelenu listu, što znači da britanski turisti koji se vraćaju s ljetovanja iz tih zemalja više neće morati ići u samoizolaciju, bilo da su potpuno cijepljeni ili nisu.

British Airways je pozdravio ublažavanje pravila, poručivši da bi vlada još više trebala ići u tom smjeru.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum