SAO PAULO

Brazilska savezna država pregovara o proizvodnji ruskog cjepiva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Brazilska savezna država Parana u pregovorima je za proizvodnju ruskog cjepiva za covid-19 unatoč tome što za njega nisu provedena masovna testiranja, no zasad nije jasno hoće li tamošnji istraživački institut dobiti potrebno regulatorno odobrenje u Brazilu.

Priopćenje paranskog Tehnološkog instituta Tecpar iznenadilo je brazilske regulatore i zdravstvene stručnjake, a neki su izrazili i sumnju u dostatnost kapaciteta toga instituta za proizvodnju velikih količina novog cjepiva.

Paranska vlada kazala je u priopćenju da će se guverner Ratinho Junior u srijedu sastati s ruskim veleposlanikom u Brazilu kako bi razgovarali o uvjetima sporazuma.

S najvećim brojem oboljelih od koronavirusa izvan Sjedinjenih Država, Brazil je postao središte za masovna klinička testiranja potencijalnih cjepiva. Brazilski dužnosnici su obećali da će u roku od godine dana početi proizvoditi britanska i kineska cjepiva, no stručnjaci upozoravaju da će za to možda trebati i dvostruko duže vrijeme.

Odluka Moskve u utorak da odobri svoje cjepivo prije završenih kliničkih testiranja izazvala je zabrinutost dijela stručnjaka. Uspješnim se dosad pokazalo tek oko deset posto kliničkih ispitivanja.

Moskva je u utorak pozdravila svoj proboj, nakon manje od dva mjeseca provedbe testiranja na ljudima, kao dokaz ruske znanstvene nadmoći.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater