SARAJEVO

BiH: Bombaške prijetnje blokiraju državu, na meti i Klinički centar u Banjoj Luci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prijetnja bombom u četvrtak je natjerala zaposlenike Kliničkog centra u Banjoj Luci na evakuaciju pacijenata koji su tamo na liječenju dok policijski istražitelji pokušavaju otkriti tko stoji iza sličnih prijetećih poruka što su dan ranije stigle na adrese stotina škola ali i policijskih postaja u BiH.

Banjolučki Klinički centar, jedna od najvećih zdravstvenih ustanova u BiH, bombašku je prijetnju u ranim jutarnjim satima dobio elektroničkom poštom a odmah nakon toga iz svih soba na ulicu su premješteni bolesnici i zaposlenici koji su tamo u krevetima ili na nogama čekali razvoj događaja.

Iz uprave Kliničkog centra naveli su kako su prijetnju shvatili krajnje ozbiljno te odmah pozvali policiju.

"Osuđujemo što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana postali meta ovakvih djela koja izazivaju osjećaje nesigurnosti i straha", naveli su u priopćenju.

Bombaške prijetnje koje stižu s adresa elektroničke pošte u inozemstvu postale su prava pošast u BiH a samo u srijedu je više od 400 osnovnih i srednjih škola, poglavito na teritoriju Republike Srpske, moralo biti evakuirano zbog takvih dojava koje su se pokazale lažnima.

Kasnije tijekom dana slične prijetnje stigle su i na adrese elektronilčke pošte nekoliko policijskih postaja u Sarajevu pa su i njihovi zaposlenici nakon toga satima morali čekati na ulicama okončanje protudiverzijskih pretraga.

Za sada nema nikakvih naznaka tko stoji iza takvih prijetnji no tužiteljstva i policija ih smatraju krajnje ozbiljnima i gotovo sve slučajeve istražuju kao kaznena djela terorizma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom