WASHINGTON

Biden rekao da SAD traži alternative razočaran odlukom OPEC+-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak je izrazio svoje razočaranje zbog najavljenih planova članica Organizacije zemalja-izvoznica nafte OPEC+ da smanje proizvodnju nafte i rekao da Sjedinjene Američke Države traže alternative.

Biden je rekao da unatoč toj odluci nije požalio svoj posjet Saudijskoj Arabiji ovog ljeta, za koji je dodao da je bio usmjeren na Bliski istok.

OPEC+ je u srijedu odlučio naglo smanjiti proizvodnju nafte, što je dodatno smanjilo ponudu na tržištu i povećalo mogućnost da se poveća cijena goriva prije općih američkih izbora u studenom, na kojima će Bidenovi Demokrati pokušati zadržati kontrolu nad Kongresom i Senatom.

"Razmatramo moguće alternative. Ima mnogo alternativa. Još uvijek nismo odlučili", rekao je Biden novinarima u Bijeloj kući, komentirajući odluku OPEC+-a.

Dodao je da nije požalio svoju odluku da ode u Saudijsku Arabiju, rekavši da taj posjet u biti nije bio u vezi s naftom.

"Putovanje je bilo o Bliskom istoku i o Izraelu i ... analiziranju pozicija", kazao je Biden, dodavši da je odluka OPEC+-a "razočaranje", koja ukazuje na probleme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum