WASHINGTON

Biden je "bijesni pas"? Trump smatra da je Pyongyang otišao predaleko

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Donald Trump je sklon ismijavanju, čak i vrijeđanju, osobito kada govori o svojim političkim protivnicima, no u nedjelju da je ocijenio da je Sjeverna Koreja otišla predaleko nazvavši Joea Bidena "bijesnim psom".

Režim u Pyongyanu ovaj je tjedan odlučio silovito napasti bivšega američkog potpredsjednika i izglednog Trumpova suparnika u utrci za Bijelu kuću iduće godine.

"Bijesni psi poput Bidena mogu naškoditi mnogim ljudima ako ih se pusti na slobodu", prenijela je službena novinska agencija KCNA, dodajući da bi takve trebalo "nasmrt pretući".

"Gospodine predsjedniče, Joe Biden je možda pomalo uspavan i usporen, no ni u kojem slučaju nije poput 'bijesnog psa'. Zapravo je puno bolji", odgovorio je Trump u tvitu, očigledno upućenom sjevernokorejskom čelniku Kim Jong Unu, s kojim se dosad sastao triput. 

Američki se predsjednik pobrinuo da doda kako isključivo on Sjevernoj Koreji može ponuditi svijetlu budućnost, jednako kao i njezinu čelniku koji zemlju vodi čeličnom rukom, poput njegova oca i njegova djeda. 

"Jedini sam na vlasti koji vam može omogućiti da postignete svoj cilj. Morate brzo djelovati i zaključiti sporazum", tvitao je Trump.

Pregovori o denuklearizaciji i dalje su na tankom ledu pošto je propao drugi sastanak između Kima i Trumpa održan u veljači u Hanoju. 

Od tada Sjeverna Koreja podiže napetosti nizom raketnih pokusa, a i novi pregovori, započeti u listopadu u Stockholmu završili su u slijepoj ulici.  


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini