SYDNEY

Australija: Novi Južni Wales ublažava ograničenja i poziva ljude da se vrate u urede

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Australska savezna država Novi Južni Wales (NSW) ublažit će ograničenja socijalnog distanciranja i ukloniti uvjete za tvrtke u kojima zaposlenici mogu raditi od kuće jer su blizu tri tjedna bez lokalnog prijenosa koronavirusa, rekla je premijerka Gladys Berejiklian.

Za razliku od mnogih drugih dijelova svijeta koji nameću stroža pravila za usporavanje ponovnog širenja koronavirusa, australske savezne države i teritoriji posljednjih su tjedana počeli ublažavati gotovo sva ograničenja. To je pružilo golem poticaj klimavom gospodarstvu zemlje koje je krenulo u predbožićno razdoblje.

NSW, najmnogoljudnija država u zemlji, od 1. prosinca omogućit će restoranima, pubovima i kafićima da povećaju kapacitete.

U pokušaju da oživi poslovna područja u Sydneyu, Berejiklian je rekla da će država od 14. prosinca ukloniti naredbu koja zahtijeva od poslodavaca da zaposlenicima omoguće rad od kuće.

"Potrebno je osigurati da se naše gospodarstvo i dalje pokreće, da radimo i da se ljudi osjećaju sigurnije u 2021. za svoje zarade i svoje poslove", rekla je Berejiklian u srijedu novinarima u Sydneyu.

Poručila je i  da će zbog tih promjena u javnom prijevozu biti više ljudi, a država će razmisliti o novčanom kažnjavanju onih koji nisu nosili masku dok
 su putovali autobusima, vlakovima i trajektima.

Ta najava je stigla jer NSW nije zabilježio lokalni prijenos koronavirusom 18. dan zaredom.

Victoria, druga savezna australska država po broju stanovnika, također nije zabilježila nijedan slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata. 
 Victoria, u kojoj se dogodilo 90 posto smrtnih slučajeva povezanih s virusom u zemlji, sada je imala 25 uzastopnih dana bez otkrivenih infekcija.

Australija je prijavila više od 27.800 slučajeva zaraze koronavirusom i 907 umrlih od početka pandemije. U zemlji je ostalo samo 100 aktivnih slučajeva, a većina ih je u karanteni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of