WASHINGTON

Američki ministar obrane Lloyd Austin pozitivan na koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki ministar obrane Lloyd Austin u nedjelju je objavio da je pozitivan na covid-19 i da ima blage simptome, no da će zadržati sve ovlasti dok je u karanteni kod kuće u idućih pet dana.

U priopćenju, Austin je rekao da je zatražio test ranije u nedjelju nakon što je primijetio simptome dok se odmarao kod kuće.

"Moji simptomi su blagi i slijedim upute svoga liječnika", rekao je Austin u priopćenju dodavši da će ostati u karanteni kod kuće narednih pet dana u skladu s uputama američkog zdravstvenog tijela CDC-a.

"U mjeri u kojoj je to moguće, planiram biti virtualno prisutan ovaj nadolazeći tjedan na ključnim sastancima i raspravama", rekao je Austin. "Zadržat ću sve ovlasti. Zamjenica ministra Kathleen Hicks zastupat će me prema potrebi u drugim pitanjima."

Ministarstvo pravosuđa reklo je da je ministar u cijelosti cijepljen te da je u listopadu primio booster dozu.

Posljednji put se vidio s predsjednikom Joeom Bidenom 21. prosinca, više od tjedan dana prije nego što je počeo osjećati simptome i toga jutra je bio negativan, rekao je.

Broj novozaraženih koronavirusom u SAD-u nedavno je naglo narastao, djelomično i zbog širenja vrlo zarazne varijante omikrona. 

U prosjeku, zdravstvene vlasti u zemlji od 330 milijuna stanovnika zabilježile su oko 300.000 novih slučajeva svaki dan u posljednjih sedam dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater