IZRAELSKI PREMIJER

Netanyahu: Intenzivne borbe protiv Hamasa u Rafahu "pri kraju"

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u nedjelju da je faza "intenzivnih" borbi protiv palestinskog Hamasa u Rafahu "pri kraju", ali da će rat trajati sve dok Hamas više neće kontrolirati Pojas Gaze.

"Intenzivna faza borbi protiv Hamasa uskoro će završiti. To ne znači da se rat završava, ali rat u svojoj intenzivnoj fazi će uskoro završiti u Rafahu", rekao je Netanyahu u intervjuu za izraelski Kanal 14.

"Ne želim okončati rat i ostaviti Hamas kakav je", kazao je.

Kada se intenzivna faza u Gazi završi, Izrael će moći rasporediti dio snaga na sjevernoj granici s Libanonom gdje jačaju borbe s Hezbolahom.

“Nakon završetka intenzivne faze moći ćemo preraspodijeliti neke snage prema sjeveru, i to ćemo učiniti, uglavnom u obrambene svrhe, ali i kako bismo vratili (raseljene) stanovnike njihovim domovima”, dodao je premijer kojemu je ovo prvi intervju za neku izraelsku televiziju od početka rata protiv Hamasa 7. listopada.

"Ako je moguće, učinit ćemo to diplomatski. Ako ne, učinit ćemo to na drugi način. Ali vratit ćemo (stanovnike) domovima", naglasio je.

Mnogi izraelski gradovi duž granice s Libanonom evakuirani su zbog borbi.

Netanyahu je također kazao da neće prihvatiti nikakav "djelomičan" sporazum.

"Cilj je vratiti taoce i iskorijeniti Hamasov režim u Gazi", dodao je.

Netanyahu je ponovno odbacio ideju da Palestinska samouprava upravlja Gazom umjesto Hamasa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter