izraelski ministar

Yoav Gallant: Izravan iranski napad zahtijevao bi adekvatan odgovor

| Autor: Hina
Yoav Gallant (Reuters)

Yoav Gallant (Reuters)


Izraelski ministar obrane Yoav Gallant rekao je u četvrtak u razgovoru s američkim kolegom da će Izrael izravno odgovoriti na svaki iranski napad.

"Izravni iranski napad zahtijevat će odgovarajući izraelski odgovor protiv Irana", rekao je Gallant američkom ministru obrane Lloydu Austinu, prema primjedbama koje je objavio njegov ured.
Pentagon je rekao da su njih dvojica razgovarali o "čvrstoj" predanosti Sjedinjenih Država sigurnosti Izraela protiv prijetnji iz Irana i njegovih opunomoćenika.
"Ponavljajući nedvosmislenu poruku predsjednika Bidena izraelskom premijeru Netanyahuu, tajnik Austin je uvjerio ministra Gallanta da Izrael može računati na punu američku potporu u obrani Izraela od iranskih napadaja, kojima je Teheran javno prijetio", priopćio je Pentagon.
Dodano je da je posjet vrhovnoga američkog generala za Bliski istok, generala vojske Michaela "Erika" Kurille, Izraelu pomaknut kako bi se mogao sastati s izraelskim vojnim vodstvom i razgovarati o "trenutačnim sigurnosnim prijetnjama". Kurilla posljednjih mjeseci redovito putuje u Izrael.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum