UBOJSTVO DANKE ILIĆ

Potraga za tijelom djevojčice na novoj lokaciji. Detektiv: Krivci bi morali znati gdje je tijelo, osim ako ga nisu predali trećoj osobi

| Autor: Novi list
(Foto: Twitter)

(Foto: Twitter)


Nakon što je obavljena višesatna pretraga za tijelom djevojčice Danke Ilić (2) u selu Zlot kada je pretraženo dvorište i objekti susjede Dragice Šuji koja u spomenutom selu ima kuću, dok živi već 25 godina u Austriji, a onda potom i dvorište osumnjičenog Dejana i njegove obitelji, policijske snage povukle su se iz ovog mjesta zajedno s vatrogascima spasiocima, javlja Kurir.

Naime, pretraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić sada je usmjerena na potpuno novu lokaciju, i to nekoliko kilometara udaljenu od kuće Dragijevića gdje je prethodno pretraženo dvorište osumnjičenog.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić je brutalno ubijena. Kako je priopćeno iz policije, dvojica osumnjičenih su je pregazili automobilom, potom zadavili, ubacili u gepek i prevezli na deponij.

Podsjećamo, nakon detaljne pretrage bunara, dvorišta, kuće i ostalih pomoćnih objekata susjede Dragice, policija je svoj rad usmjerila ka dvorištu osumnjičenog Dejana Dragijevića, nakon što je s lisicama na rukama dovezen jedan od braće Dragijević, koji su, podsjetimo, zajedno sa ocem također privedeni zbog istog zločina.

Kombinirka je radila satima, a pored vatrogasaca spasilaca, bili su prisutni i forenzičari, nakon čega su se svi zajedno povukli noseći najvjerojatnije dokaze u vrećama koji će biti poslani na vještačenje.

Pored jednog od osumnjičenog koji je bio na licu mjesta gdje je izvršena današnja pretraga, dovezena je i majka ubojice Dragijevića, koja je neposredno prije toga bila na saslušanju.

Nažalost, usprkos detaljnoj pretrazi, agonija se produžava s obzirom na to da tijelo djevojčice nije pronađeno.

Podsjetimo, Radoslav (73) i Dalibor Dragijević (40), otac i brat jednog od osumnjičenih za teško ubistvo Danke Ilić (2) – Dejana Dragijevića (50), uhićeni su zbog sumnje da su mu pomogli premjestiti tijelo djevojčice s deponija u okolici Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriju grada Bora, piše Kurir.

Kako navodi MUP Srbije, najvjerojatnije u četvrtak 28. marta, “počinili su krivično djelo pomaganja počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela”.

Kako su Dragijevićev otac i brat lagali policiji

Podsjetimo, Kurir je prethodnih dana razgovarao i s Radoslavom i s Daliborom.

Dalibor je prekjučer tvrdio da je u šoku zbog svega što mu se dešava s bratom rekavši:

“Moj brat je od jučer u policiji. Odveli su ga iz kuće, ali ništa ne znam, nitko nam ništa ne govori! Nadam se i molim Boga da on ne stoji iza ovoga. Čekamo informacije”.

Jučer se i Radoslav pravio iznenađenim.

“Ja ne znam šta više da kažem, potpuno sam iznenađen šta nas je ovo snašlo. Pritom, ja sam srčani bolesnik, hitna pomoć je dolazila da pomogne meni i supruzi, a jutros su mi odveli i drugog sina kako bi ga ispitali. Mi sada ništa ne znamo, ako je kriv, onda i treba da odgovara, policija neka radi svoj posao, ja ništa ne znam”, rekao nam je otac osumnjičenog Dejana i dodao da se uopće ne može  sjetiti zbog cjelokupnog stresa koji proživljava, kada su mu uopće uhitili sina.

“Ne mogu se sjetiti kojeg dana su ga odveli, mi smo lošeg zdravstvenog stanja, nisam pri sebi baš, znam da je policija dolazila na imanje, ali ovdje ništa nisu našli. A nisam mogao znati da se nešto čudno dešava s Dejanom, nismo nešto pričali ovih dana, ode samo na posao i vrati se i nisam primijetio da se drugačije ponašao”, ispričao je Radoslav nakon čega nam je rekao i da je Dejan imao zdravstvenih problema, odnosno, kako kaže, “prošle godine u ovo vrijeme doživio je infarkt”.

Inače, Dejan u selu Zlot dijeli dvorište s bratom Daliborom, gdje žive i njihovi roditelji. Dejan nije oženjen, živi zajedno s njima, a mještani kažu da do sada nisu čuli neku ružnu riječ o toj obitelji, te ih je ovo potpuno zaprepastilo.

Zdravković: Imaju kriminalni um i strahuju od kazne

Privatni detektiv Braca Zdravković govorio je o tome zašto osumnjičeni ne otkrivaju gdje je tijelo ubijene djevojčice iz Bora.

– Ovaj slučaj je ogolio jednu vrlo poražavajuću istinu o našem društvu, a ona glasi da više nikome ne možemo vjerovati. Osumnjičeni bi morali znati gdje je tijelo male Danke, osim ako ga nisu predali trećoj osobi koja je uklonila tijelo negdje gdje oni ne znaju, naveo je detektiv Zdravković za Kurir.

Da li se osumnjičeni vode onim “nema tijela-nema djela” i da li se nadaju da će zbog toga izbjeći kaznu?

– Ukoliko su zaista ova dvojica ljudi to izvršili, a moguće je da jesu, oni se od početka ponašaju u stilu “nema tijela-nema djela”. To ukazuje da imaju kriminalni um, veliki strah od kazne i još veći strah od onoga “šta će reći selo”. Ovo posljednje je u našoj državi u mnogim slučajevima motiv za izvršenje najsvirepijih ubojstava. Svaki osumnjičeni se nada da će izbjeći kaznu – napominje Zdravković.

On je odgovorio i na pitanje da li je moguće da osumnjičeni taktički daju različite informacije policiji o tome gdje su ostavili tijelo.

– Sve je moguće. Ovdje se vjerojatno radi o ljudima koji imaju patološku mržnju prema policiji i donekle uživaju u tome da pred njom lažu i prave još veću konfuziju. Ako ne znaju gdje je tijelo ispada da to nisu oni učinili, ali može značiti i da je treća osoba s tijelom učinila nešto toliko nehumano da će nam biti teško prihvatiti da to može smisliti ljudski um, kaže Braca i odgovara na pitanje da li osumnjičeni koji je priznao ubojstvo može biti osuđen i ako se tijelo djevojčice ne pronađe:

– Naravno da može.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater