POTRAGA ZA DJEVOJČICOM

Zbog dvaju razloga osumnjičeni taji gdje je tijelo. Šef policije: To je ličnost bez empatije, ne kaje se!

| Autor: Novi list
(Foto: Pixsell)

(Foto: Pixsell)


Načelnik srbijanske Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, gostujući na Informer TV-u govorio je o osumnjičenima za ubojstvo djevojčice Danke Ilić (2), i njihovom ponašanju za vrijeme saslušanja.

Govoreći o osumnjičenom D.D. iz sela Zlot, Cmolić kaže da se radi o ličnosti bez empatije. “Radi se o jako čudnom profilu ličnosti, nijednim gestom ne pokazuje da se kaje. Svakako njegovu ličnost treba dublje analizirati”, navodi načelnik UKP-a i nadovezuje se na ponašanje drugog osumnjičenog, za kojeg kaže da se ne razlikuje od ponašanja D.D.

“Mi im uzimamo izjavu pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru, tužilac obavlja razgovor s njima i oni potvrđuju sve svoje priče, tu nema emocija, tu nema racionalnog objašnjenja… Nastavili su normalno funkcionirati, išli su na posao”, kaže načelnik, kako prenosi Mondo.

Načelnik je objasnio i zašto dosad nisu rekli točnu lokaciju tijela ubijene djevojčice. “Jedino racionalno objašnjenje do kojeg mi dolazimo jeste da je moguće da je nešto monstruozno učinio s tijelom. Ili ima psihičku blokadu, pa se ne može sjetiti. U jednom trenutku nam kaže gdje je tijelo, kada odemo tamo njega nema, onda spomene drugo mjesto, tijela nema. I tako u krug. Tu do izražaja dolaze druge osobine, kao da mu se ličnost s vremena na vrijeme mijenja. Zato kažem, sigurno će biti potrebno da stručnjaci analiziraju oba lica”, kaže Cmolić.

Načelnik kaže da se S.J. i D.D. sumnjiče za krivično djelo teškog ubojstva, ali da se ta kvalifikacija može mijenjati usput. “Za sada nema tijela, koje bi nam pomoglo da se utvrdi na koji način je dijete preminulo”, rekao je Cmolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of