ISTRAGA

Slučaj tijela obješenog na vijaduktu u Trstu: Tužiteljstvo: "Bio je depresivan; vidljivi samo znakovi vješanja"

| Autor: Glas Istre
Screenshot

Screenshot


"Dokazi koji su do sada izašli na vidjelo ni na koji način ne ukazuju na smrt uzrokovanu kriminalnim činom." To je zaključak priopćenja tršćanskog državnog odvjetništva koje pokazuje kojim smjerom ide istraga koju provode karabinjeri kako bi razotkrili što stoji iza smrti muškarca pronađenog obješenog u nedjelju ujutro na vijaduktu u Trstu, piše Il Corriere della Sera.

Ubojstvo ili samoubojstvo?

Tijelo – koje prema prvim indicijama odgovara 55-godišnjem Irancu, inicijala B. K., vjerojatno migrantu koji je nekoliko mjeseci proveo u Trstu – pronašli su radnici tvrtke Anas. Bilo je obješeno užetom na zaštitnoj ogradi vijadukta, okrenuto prema strmini. Noge su mu bile vezane ljepljivom trakom, dok su u blizini pronađeni boca, torba i užad. Oči su mu bile prekrivene svezanom košuljom kratkih rukava. Ruke su mu pak bile vezane košuljom dugih rukava, ali 30 centimetara jedna od druge. Na taj je način "čovjek možda želio izbjeći predomišljanje u zadnji čas", objasnili su istražitelji već u nedjelju popodne, kada je hipoteza o samoubojstvu počela uzimati maha.

Ako se isprva govorilo o mogućem ubojstvu, povezanom s obračunom ili čak organiziranim kriminalom, kasnije se počelo govoriti o mogućem samoubojstvu. Iako, mora se reći, tužiteljstvo još nije izričito spomenulo riječ samoubojstvo, kao da želi reći da sve piste ostaju otvorene, posebno dok se čekaju rezultati obdukcije.

Nema znakova nasilja

U međuvremenu, ponavlja tužiteljstvo, prvi forenzični pregled tijela izveden na licu mjesta u nedjelju ujutro nije otkrio znakove mučenja ili nasilja. Ono što bi moglo izgledati kao opekline, porezotine ili razne traume na glavi zapravo su "post mortem lezije, koje su posljedica truljenja leša", navodi tužiteljstvo, a prema mrtvozorniku smrt je nastupila 36-48 sati prije pronalaska tijela. "Jedini znakovi pronađeni na tijelu – ističe tužiteljstvo – su oni tipični za vješanje."

Dijagnoza: Tjeskobna i depresivna osoba

Istražitelji su također uspjeli u nekoliko sati bolje shvatiti profil žrtve zahvaljujući papirima koje je nesretni muškarac imao sa sobom. Među njima je i potvrda izdana 10. rujna, koju je izdao liječnik udruge "Donk Humanitarian Medicine", koja okuplja volontere – socijalne radnike i medicinare, koji nude besplatnu zdravstvenu zaštitu svim ljudima, i strancima i Talijanima, kojima inače nije zajamčen pristup medicinskoj skrbi. Na pronađenoj potvrdi piše da mu je dijagnosticiran anksiozno-depresivni sindrom i preporučen posjet psihijatru. Iz druge potvrde vidljiva je rezervacija za konzumaciju obroka u Caritasovoj kantini do 30. rujna. Osim toga, pronađeno je izvješće o izgubljenim dokumentima, odnosno boravišnoj dozvoli i osobnoj iskaznici koje su izdale belgijske vlasti, kao i putovnici koju je izdao Iran. Zahvaljujući međunarodnoj suradnji nastavlja se talijanska istraga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum