puno je emocija

Majka žrtve masakra u Beogradu uputila pismo ubojičinim roditeljima: "Zašto je sedam dana sklupčan spavao u fotelji?"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Tom DUBRAVEC / CROPIX)

Ilustracija (Tom DUBRAVEC / CROPIX)


Nina Borović Kobiljski, majka djevojčice koja je ubijena u masakru 3. svibnja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na beogradskom Vračaru, potresnim riječima obratila se roditeljima Koste K. koji je ubio njihovu kćer i još osam učenika, kao i domara škole. U pismu koji je naslovila "Roditeljima neliječenog dječaka" iznijela je niz do sada nepoznatih detalja o životu djece iz razreda koji su dijelili s masovnim ubojicom, prenosi Jutarnji list.

Njezino pismo glasi:

Roditeljima neliječenog dječaka

....ako nas ikada budete tražili i poželjeli kazati "Molim vas oprostite, nismo znali bolje i puno nam je žao..."

Znate, mi više u ovozemaljsku pravdu ne vjerujemo... ali se trudimo nastaviti vjerovati u ljudskost i u istinu...

Vjerujem da vam je dobro poznata činjenica da je naš razred VII2 bio jedno izuzetan razred, ne zato što je bio sastavljen od odličnih učenika, već zato što su to bila dobra djeca i dobri prijatelji jedni drugima. Oni su u školu odlazili nasmijani i vraćali se zadovoljni.

Sjećate li se da su nam djeca išla zajedno na jezični kamp u Francusku... pa smo dobivali njihove video snimke kako pjevaju pored kamina, igraju se na tematskim večerima i idu na izlete... znate i da su se svi zajedno kartali i smijali u sobama do kasno u noć.

Kako ne biste znali, kada ste puni zahvalnosti zvali razrednika i zahvaljivali se što vam je sin tako lijepo prihvaćen od strane kolega u novom razredu u koji ste ga izabrali prebaciti.

Bilo im je prelijepo, ali im je istovremeno bilo čudno zašto jedno dijete svih 7 dana spava sklupčano na fotelji, umjesto u krevetu, iako mu je na raspolaganju cijela dvokrevetna soba?!

Znate li da je tom djetetu bila neophodna pomoć, i vas roditelja, i stručnih osoba?

Tragedija koja nas je zadesila je toliko strašna, bolna i nepojmljiva, da se svakodnevno borimo za udah.

Misli koje će nas doživotno moriti su: Zašto mu niste pomogli?! Zašto ste ga obučavali u streljani i kod njega razvijali i gajili tako jezive vještine pucanja i ubijanja, dok smo mi našu djecu vodili na satove umjetnosti i sporta?!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater