WASHINGTON

Bivši Trumpov suradnik Meadows i drugi moraju svjedočiti o napadu na Kapitol

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sudac je naredio Marku Meadowsu, bivšem šefu osoblja Donalda Trumpa i drugim bliskim suradnicima bivšeg predsjednika da moraju svjedočiti pred porotom koja istražuje napad na Kapitol 6. siječnja 2021., objavio je u petak ABS pozivajući se na više izvora.

Velika savezna porota istražuje propali pokušaj Trumpa i njegovih saveznika da ospore rezultate predsjedničkih izbora 2020. To je jedna od dviju istraga koje vodi posebni tužitelj Jack Smith.

Republikanac Trump, koji ulazi u predsjedničku utrku 2024., pozivao se na predsjedničku privilegiju koja mu omogućuje da spriječi svjedočenje bivših suradnika.

Pozivajući se na više izvora, televizija ABC je izvijestila da je sudac Beryl Howell prošli tjedan odbacio Trumpovo traženje izuzeća za Meadowsa i druge suradnike poput direktora Nacionalne obavještajne agencije Johna Ratcliffea.

Ostali uključuju bivšeg zamjenika šefa osoblja Bijele kuće Dana Scavina, bivšeg visokog dužnosnika ministarstva domovinske sigurnosti Kena Cuccinellija te savjetnike Stephena Millera, Nicka Lunu i Johna McEnteea, prenio je ABC.

Ministarstvo pravosuđa i odvjetnici Trumpa, Meadowsa i Millera nisu odgovorili na zahtjev Reutersa za komentarom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater