BEOGRAD

Rim u travnju domaćin ministarskom sastanku Italija-Zapadni Balkan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani najavio je u utorak u Beogradu da će Rim u travnju ove godine biti domaćin ministarskog sastanka Italija-Zapadni Balkan.

Tajani se u razgovoru sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićen suglasio kako postoji obostrana zainteresiranost za održavanje četvrte zajedničke sjednice vlada dviju država u Beogradu, uz ocjenu da bi to "pružilo dodatni zamah u daljnjem razvoju bilateralnih odnosa", priopćeno je iz MVP-a Srbije poslije sastanka dvojice ministara.

Talijanska strana istaknula je snažnu podršku što skorijoj integraciji Srbije u EU i u tom kontekstu talijanski šef diplomacije je najavio ministarski sastanak Italija-zapadni Balkan, čije se održavanje planira početkom aprila u Rimu, navedeno je u priopćenju srbijanskom MVP-a.

Na sastanku Dačić-Tajani konstatirana je visoka razina bilateralnih odnosa dviju država, uz obostranu spremnost za jačanje sveukupne bilateralne suradnje u svim područjima od zajedničkog interesa.

Talijanski ministar vanjskih poslova predvodi državno izaslanstvo Italije na Forumu za poslovnu i znanstvenu suradnju Srbije i Italije, koji je u Beogradu okupio 151 talijansku i 246 srbijanskih tvrtki. 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of