WASHINGTON

Trumpov odgovor na Bidenov govor: "Vodi nas na rub 3. svjetskog rata"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Bivši američki predsjednik Donald Trump iznio je niz napada na predsjednika Joea Bidena, oštro osuđujući njegov govor o stanju nacije.

Dok se dvorana Zastupničkog doma polako praznila, Trumpov tim je na Twitteru objavio unaprijed snimljeni video njegovog "odgovora" na stanje nacije.

Trump je optužio Bidena da nas "vodi na rub Trećeg svjetskog rata", zbog njegovog upravljanja rusko-ukrajinskim ratom, te da je njegov nasljednik "najkorumpiraniji predsjednik u američkoj povijesti".

U "vatrenom" dvominutnom snimljenom videu, Trump je opisao SAD kao zemlju pod opsadom imigranata na južnoj granici, narušenu političkom korupcijom Bidenove administracije i pogođenu inflacijom.  

Trump je optužio Bidena i "radikalne demokrate" za neuspjeh u imigraciji i kriminalu te je osudio predsjednikovo postupanje s transrodnim pitanjima.

"Njegova administracija vodi rat protiv slobode govora. Pokušavaju indoktrinirati i osakatiti našu djecu. On nas vodi na rub Trećeg svjetskog rata. I povrh svega toga, on je najkorumpiraniji predsjednik u američkoj povijesti," poručio je Trump.

Trump je rekao da su milijuni imigranata bez dokumenata "nagrnuli preko naše južne granice" i da narko-karteli "sada grabe milijarde dolara od krijumčarenja otrova kako bi ubili naše ljude i našu djecu". 

"Divlje ubojice, silovatelji i nasilni kriminalci puštaju se iz zatvora kako bi nastavili svoj val zločina", rekao je Trump. 

Trump je također okrivio gospodina Bidena za visoku inflaciju i optužio ga da je naoružao Ministarstvo pravosuđa protiv njega.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini