ŽENEVA

UNICEF: U potresima u Turskoj i Siriji možda poginule tisuće djece

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Agencija Ujedinjenih naroda za djecu priopćila je u utorak da su u potresima koji su razorili brojne zgrade u Turskoj i Siriji možda poginule tisuće djece.

"U potresima koji su jučer rano ujutro pogodili južnu Tursku i sjevernu Siriju možda su poginule tisuće djece", rekao je glasnogovornik UNICEF-a James Elder novinarima na brifingu u Ženevi.

Dodao je da organizacija ne može utvrditi konkretan broj poginule djece.

Utrka s vremenom i hladnoćom nastavlja se u utorak, dan nakon katastrofalnih potresa koji su pogodili jugoistok Turske i sjever Sirije, gdje bilanca umrlih nastavlja rasti, premašivši 5000, prenose svjetske agencije.

Turski potpredsjednik Fuat Oktay rekao je u utorak da je broj poginulih u potresima s epicentrom u jugoistočnoj Turskoj porastao na 3419.

Broj poginulih u Siriji, koja je već razorena u više od 11 godina rata, iznosi 1602, a ozlijeđenih je 3548, prema sirijskoj vladi i spasilačkoj službi na sjeverozapadu koji drže pobunjenici.

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije rekao je u utorak da je WHO posebno zabrinut za područja Turske i Sirije iz kojih nisu izašle nikakve informacije nakon velikog potresa koji je ubio tisuće ljudi.

"Posebno smo zabrinuti za područja za koja još nemamo informacije", rekao je Tedros Adhanom Ghebreyesus na sastanku izvršnog odbora WHO-a u Ženevi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter