MOSKVA

Rusija premješta dodatne snage u regiju Kursk na granici - guverner

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rusija je premjestila dodatne snage i opremu u regiju Kursk na granici s Ukrajinom kako bi zaštitila granicu i održavala sigurnost, rekao je u ponedjeljak regionalni guverner Roman Starovoit, prenosi novinska agencija Interfax.

Lokalne vlasti kažu da je regija više puta bila izložena ukrajinskom granatiranju otkako je Rusija napala Ukrajinu prije gotovo godinu dana.

Dio ruskih snaga ušao je iz regije Kurska, iako su područja sjeveroistočne Ukrajine koja su zauzeli u međuvremenu ponovo zauzele ukrajinske snage.

Starovoit je na sastanku regionalne vlade rekao da je u Kursku već formiran solidan kontingent osoblja od pripadnika oružanih snaga, graničara i agencija za provedbu zakona, ali da je "potrebno pružiti sveobuhvatnu potporu za prihvat, raspoređivanje i uređenje dodatnih snaga".

Kijev je opetovano upozoravao da bi Rusija mogla ponovno pokušati zauzeti dijelove sjeveroistočne Ukrajine, ukazujući na povećanu zajedničku vojnu aktivnost u ruskom bliskom savezniku Bjelorusiji, još jednoj od polaznih točaka za invaziju u veljači, oko 200 km zapadno od pokrajine Kurska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater